Samen stimuleren we het drinken van water tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd. Alle kinderopvanglocaties van Koppel-Swoe doen mee!

Samen stimuleren we het drinken van water tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd. Alle kinderopvanglocaties van Koppel-Swoe doen mee!

15 maart 2019

In de week van 11 tot en met 15 maart is de Week voor de Gezonde Jeugd. Naast de start van de DrinkWater campagne bij zwembad de Koekoek volgen de kinderopvanglocaties van Koppel-Swoe. Vanuit de jongeren op gezond gewicht aanpak van Heel Epe Beweegt stimuleren we het drinken van water. Samen zorgen we voor een gezonde omgeving.   

Vanaf maandag 11 maart jl. is zwembad De Koekoek uit Vaassen in samenwerking met Heel Epe Beweegt begonnen met de DrinkWater campagne. Kinderen worden gestimuleerd om voor, tijdens en na de zwemles water te drinken en kunnen ze ook samen met mascotte Koko water drinken. Hiervoor krijgen alle kinderen die zwemles krijgen of deelnemen aan het schoolzwemmen een bidon.

Alle kinderopvanglocaties van Koppel-Swoe doen mee. Ook zij willen het drinken van water stimuleren en bieden vanaf de Week voor de Gezonde Jeugd als gezonde keuze water aan. Heel Epe Beweegt heeft voor alle locaties voor drinkwater kannen gezorgd met verschillende ‘waterrecepten’. Met de recepten voor water met een gezond smaakje wordt het drinken van water extra aantrekkelijk gemaakt voor kinderen.

Samen zorgen voor een gezond aanbod
Het zwembad De Koekoek en de kinderopvang van Koppel-Swoe doen mee aan de campagne over water drinken, omdat water drinken gezond is. Kinderen van 4 tot 8 jaar wordt bijvoorbeeld dagelijks 1- 1½ liter vocht aangeraden. Dranken zonder suiker zijn goede dorstlessers en de beste keuze voor iedereen. Zoals water en (lauwe) thee zonder suiker. Dit is beter voor de tanden dan dranken met suiker. Ook is er zo minder kans om te dik te worden. Als je water en thee zonder suiker drinkt, wen je ook niet aan een zoete smaak. Bovendien bewegen gezonde en fitte kinderen beter. Samen zorgen we ervoor dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze wordt!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet