Sharon uit Epe doet mee aan ‘Maatjes Gezocht’ van TV Gelderland

Sharon uit Epe doet mee aan ‘Maatjes Gezocht’ van TV Gelderland

‘Maatjes Gezocht’ is een wekelijks programma op Omroep Gelderland. Ook uit Epe doet er iemand mee aan dit programma. Neem de 16-jarige Sharon. Ze zoekt ‘een vrolijke meid die van dom ouwehoeren houdt’.

Sharon heeft autisme en PDD-NOS en MCDD. In de uitzending van 18 november legde ze kernachtig uit wat in haar geval betekent. “Kort samengevat? Ik heb angststoornissen en kan daardoor niet alleen weg.” Ze gaat nu nog altijd weg met haar moeder, maar zoekt via het programma Maatjes Gezocht nu ook iemand anders waar ze leuke dingen mee kan doen. Die dame moet ‘ook een beetje kunnen handelen wat ze heeft’.

Sharon houdt enorm van dingen als winkelen, een terrasje pakken of naar de kapper gaan. Maar daarbij heeft ze wel iemand bij nodig. Ze is namelijk een beetje bang om alleen op pad te gaan. Daarom zal ze in haar eentje niet snel iets ondernemen. Het is belangrijk voor haar om een groter netwerk te krijgen en te leren omgaan met tegenslag. Op dit moment volgt Sharon een training en gaat ze met stappen vooruit. Sharon wil haar horizon verbreden. Koppel signaleerde Sharons vraag en bracht haar in contact met TV Gelderland om via hen een maatje te zoeken om leuke dingen mee te doen en onbekende plekken te ontdekken.

De kijker kan na het zien van de afleveringen via de site www.maatjesgezocht.nl direct reageren op een oproep, zoals die van Sharon. Dus ben je een jonge meid en wil je graag leuke dingen met de 16-jarige Sharon doen? Meld je dan aan.

Gerrie is fietsmaatje van Tobias

Het is overigens niet de eerste keer dat Koppel maatjes bijeen heeft gebracht voor deze serie. De 53-jarige Gerrie bijvoorbeeld fungeert inmiddels als fietsmaatje van de 10-jarige Tobias. Haar broer (werkzaam bij Koppel) vroeg of ze niet het maatje van Tobias wilde worden. Gerrie doet dit met plezier, want ze houdt veel van kinderen. Ze fietst nu zo’n 2 à 3 keer in de week met Tobias mee van huis naar school. Gezelligheidsmens Gerrie vindt het heerlijk om met hem samen te zijn en is blij dat Tobias met een beetje hulp van haar naar school kan. Bekijk hieronder het verhaal van Tobias & Gerrie.

Oranje Fonds helpt om maatjes te vinden

Dit programma Maatjes Gezocht is tot stand gekomen met hulp van het Oranje Fonds. Met dit feel good programma wil het Oranje Fonds laten zien hoe leuk het kan zijn om een maatje van iemand te zijn en op deze manier meer mensen bewegen om ook maatje te worden. Ook TV Gelderland vindt dat het een mooi en vooral vrolijk en positief programma is geworden. De omroep hoopt dat er veel nieuwe maatjes gevonden zullen worden.

Zowel het Oranje Fonds, als de regionale omroep zijn zeer benieuwd of het programma bijdraagt aan het werven van nieuwe maatjes.

‘Maatjes Gezocht’ is elke zaterdag te zien bij Omroep Gelderland. De uitzendtijd is 17.20 uur. Daarna wordt het elk uur herhaald (18.20, 19.20, etc.).

Koppel werkt ook met maatjes

Ook Koppel werkt met maatjes. Bijvoorbeeld in ons project Steunouder. Ook maatje worden? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met ons kantoor via 0578-67 67 67 of info@koppelepe.nl

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet