Sportcafé bij Mixed Hockey Club Epe

Sportcafé bij Mixed Hockey Club Epe

18 maart 2016

Op woensdag 16 maart 2016 stond er weer een sportcafé op het programma. Het sportcafé is bedoeld voor (bestuurders van) alle sportverenigingen en sportaanbieders in de gemeente Epe.

Doel van het sportcafé is om elkaar als sportverenigingen en sportaanbieders in de gemeente Epe beter te leren kennen, actuele thema’s te bespreken, verbinding en samenwerking te zoeken en te profiteren van elkaars kennis. Daarbij staat het andere geïnteresseerden vrij om aan te sluiten.

De avond werd druk bezocht met 44 deelnemers verdeeld over 44 partijen (waarvan 18 sportverenigingen).

Sportcafé bij Mixed Hockey Club Epe

Tijdens dit sportcafé waren we welkom bij Mixed Hockey Club Epe en maakten we kennis met de hockeyclub. Ook was er aandacht voor het subsidietraject van de gemeente en het programma Meer Vrijwilliger In Korte Tijd van de Gelderse Sport Federatie.

Na een aftrap door het team van HeelEpeBeweegt van Koppel werd kennis gemaakt met de Hockeyvereniging. Aansluitend hierop gaf de gemeente Epe toelichting op het nieuwe subsidietraject horend bij het Sportplan Epe 2020. Na de pauze ging Roel Hazenberg van de Gelderse Sport Federatie in op het programma Meer Vrijwilligers In Korte Tijd wat al bij tal van (sport)verenigingen meer vrijwilligers heeft opgeleverd.

Meer Vrijwilligers in Korte Tijd – succes gegarandeerd

Een tekort aan vrijwilligers bij (sport)verenigingen is verleden tijd! Met de succesmethode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT) helpt de Gelderse Sport Federatie (sport)verengingen aan meer vrijwilligers.

De methode bestaat uit een informatiebijeenkomst en vier cursusavonden. Het is ontwikkeld door Sportservice Noord-Holland waar het zeer succesvol is. Ruim 100 verenigingen hebben met succes de methode toegepast en het vrijwilligerstekort opgelost. Vandaar het predicaat ‘succes gegarandeerd’.

De pluspunten van de methode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd:

  • Zelf gestelde targets worden altijd meer dan gehaald
  • Gestructureerde aanpak
  • Praktijkgerichte aanpak met praktische haalbaarheid
  • Verenigingsvriendelijk
  • Geschikt voor alle sportverenigingen
  • Procesmatige, oplossingsgerichte begeleiding tijdens de cursus
  • Internetapplicatie biedt verenigingen de mogelijkheid tot goede verwerking.

Naast het werven van de vrijwilligers wordt tijdens de workshops aandacht besteed aan hoe de vrijwilligers behouden blijven én hoe de sportvereniging kan komen tot vrijwilligersbeleid. Dit zorgt voor een stevige verankering van het vrijwilligersbeleid in de vereniging en blijvend voldoende vrijwilligers.

Meer weten over de methode ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’? Of de volgende keer ook graag een uitnodiging ontvangen voor het sportcafé. Neem dan contact op met Siebren Groen, s.groen@koppelepe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet