Sportdag laat leerlingen kennismaken met diverse sporten

Sportdag laat leerlingen kennismaken met diverse sporten

De jaarlijkse sportdag voor scholieren uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs vond eind mei plaats. Tijdens deze sportdagen maakten de leerlingen uit Epe, Vaassen, Oene en Emst kennis met vijf sporten naar keuze. Die sporten werden uitgevoerd bij verschillende sportaccommodaties.

In totaal hebben ongeveer 700 kinderen deelgenomen aan de sportdagen. De organisatie lag ook dit jaar weer in handen van de buurtsportcoaches van Koppel.

Sportdag
Op dinsdag 24 mei werd er afgetrapt in Vaassen, op donderdag 26 en vrijdag 27 mei was het de beurt aan Epe, Emst en Oene. Tussen 9.30 en 14.15 uur doorliepen de leerlingen een programma op verschillende sportaccommodaties.

Kinderen konden vooraf hun voorkeur voor een sport doorgeven en werden zo ingedeeld in groepjes. Sporten die aan bod kwamen, waren onder andere atletiek, basketbal, badminton, basketbal, judo, handbal, korfbal, hockey, volleybal, tennis, fitness en voetbal.

Bijna alle sporten werden verzorgd door lokale sportaanbieders of sportverenigingen om hun eigen sport- en vereniging onder de aandacht te brengen. Daarnaast werden sporten verzorgd door de RSG Noord Oost-Veluwe en de buurtsportcoaches van Koppel. Tussen de bedrijven door kregen alle vrijwilligers een lunchpakket. Dat werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Vaassen.

Dank
Zonder de hulp van de vrijwilligers van de sportverenigingen en sportaanbieders is de sportdag niet te realiseren. Dit besefte ook buurtsportcoach Rik van Voorst: “Elk jaar is het weer een hele puzzel om de sporten op de verschillende locaties ingevuld te krijgen, maar het is weer gelukt. Dit mede met dank aan de verenigingen en de vrijwilligers die zich weer met enthousiasme hebben ingezet om de sportdag te realiseren. Petje af!”

De organisatie kan dan ook terug kijken op drie geslaagde sportdagen. “We hebben het droog gehouden en iedereen is tevreden. Daarbij zie ik alleen maar lachende, sportende kinderen die plezier maken. Wat wil je nog meer?!”, aldus buurtsportcoach Tom Beekman.

Voor meer informatie over Buurtsport klik hier.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet