Vrijwilligers Koppel-Swoe getraind in reanimatie en gebruik AED

Vrijwilligers Koppel-Swoe getraind in reanimatie en gebruik AED

16 november 2018

Een aantal vrijwilligers van Koppel-Swoe heeft een herhalingsles reanimatie en gebruik AED gevolgd. Voor een enkeling was het zelfs de allereerste keer dat zij een dergelijke training volgden. Koppel-Swoe bood hen deze training aan.

Er zijn verschillende vrijwilligers die tijdens hun werk omgaan met grote groepen deelnemers of senioren. Daarbij moet je denken aan de vrijwilligers die werkzaam zijn in de verschillende dorps- en wijksteunpunten waar veel bezoekers komen.

Daarnaast hebben ook de vrijwilligers die werkzaam zijn in de zomer- en winteruitjes te maken met grote groepen deelnemers. Zij gaan soms met bussen vol senioren een dagje uit. Voor deze vrijwilligers is het belangrijk dat zij weten hoe zij moeten handelen indien een deelnemer zich niet lekker voelt of weg valt.

M&M Health

De training werd gegeven door Marjon de Ronde van M&M Health uit Wilp op 15 oktober 2018. Zij verzorgen al een aantal jaren de training voor SWO/E en nu dus ook voor Koppel-Swoe.

Er hebben 21 vrijwilligers aan de training deelgenomen. De training werd georganiseerd in Vaassen in wijksteunpunt Bloemfontein en in Epe in het Kulturhus EGW.

Inhoud training reanimatie en AED

Aan het begin van de training moesten alle deelnemers 15 vragen beantwoorden over reanimeren. Daarmee werd voor iedere deelnemer duidelijk hoeveel kennis hij of zij nog had over de reanimatie. Aan de hand van de 15 vragen werd vervolgens de theorie omtrent reanimeren en gebruik van de AED behandeld.

Na het theoretische gedeelte volgde de praktijk. Iedereen diende op de pop de reanimatie uit te voeren. Dat is alle deelnemers goed gelukt. Ook de paar vrijwilligers die deze training voor de eerste keer volgden hadden het reanimeren als snel in de vingers.

Aan het eind van de training werd het gebruik van de AED nog eens goed uitgelegd.

Geslaagd

Alle vrijwilligers die aan de training hebben deelgenomen zijn geslaagd en hebben een certificaat ontvangen. Uit de training bleek wel dat niet altijd duidelijk is waar een AED apparaat in de buurt hangt.

Voor Koppel-Swoe nog een opdracht om uit te zoeken waar, in de buurt van de dorps- en wijksteunpunten, AED’s opgehangen zijn. Om snel te kunnen handelen is het belangrijk dat er een lijst komt met plaatsen waar de AED opgehaald kan worden.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet