Basisscholen maken kennis met Smashbal en Korfbal

Basisscholen maken kennis met Smashbal en Korfbal

Ruim 500 leerlingen van basisscholen in Epe en Vaassen maken de komende drie weken kennis met Smashbal en Korfbal. Trainers van de volleybal- en korfbalvereniging gaan samen met de Buurtsportcoaches van HeelEpeBeweegt kennismakingslessen verzorgen tijdens de gymnastieklessen van de school.

Smashbal
Smashbal is een nieuwe, snelle volleybalvariant die hard aan populariteit wint in Nederland, met name onder de jeugd. Volleybalvereniging Jumbo Van Andel – Ormi gaat ook starten met Smashbal en daarom gaan trainers van de volleybalvereniging, NEVOBO (de volleybalbond) en buurtsportcoaches van HeelEpeBeweegt kinderen kennis laten maken met deze sport. In de periode van 9 tot en met 27 mei krijgen leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van 9 scholen twee kennismakingslessen Smashbal. Enthousiaste kinderen kunnen zich bij de volleybalvereniging aanmelden voor een vervolgtraject.

Korfbal
Op woensdag 1 juni vindt het jaarlijks schoolkorfbaltoernooi van Korfbalvereniging Regio ’72 weer plaats. Ter voorbereiding op dit toernooi krijgen leerlingen van groep 4 van 7 scholen een korfbal les. Zo leren ze vast wat basisvaardigheden en zijn enigszins voorbereidt op het toernooi. Ook hier verzorgen de trainers van de korfbalvereniging en buurtsportcoaches de lessen verzorgen tijdens de reguliere gymnastiekles.

foto korfbal

HeelEpeBeweegt
De organisatie van de kennismakingstrajecten ligt in handen van het team van HeelEpeBeweegt, werkzaam bij Stichting Koppel. De buurtsportcoach heeft een verbindende rol tussen de sportverenigingen en de scholen en indirect tussen de kinderen en de lokale sportaanbieder. Met de kennismakingslessen maken kinderen kennis maken met de sport en de vereniging uit de directe omgeving van de kinderen. Meer informatie over HeelEpeBeweegt is te vinden op www.heelepebeweegt.nl.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet