Week van de jonge mantelzorger komt eraan

Week van de jonge mantelzorger komt eraan

24 mei 2019

Maandag 3 t/m zondag 9 juni is de Week van de jonge mantelzorger. Doel van deze week is de jonge mantelzorger zichtbaarder te maken en te (h)erkennen. De week van de jonge mantelzorgers is een landelijke campagne waaraan de gemeente Epe graag bijdraagt.

Een of de vier jongeren
Een op de vier jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Jonge mantelzorgers zijn thuiswonende kinderen die samenwonen met een gezinslid met een chronische ziekte, verstandelijke of lichamelijke beperking, een verslaving of psychische problemen. Het gaat om kinderen en jongeren tot 24 jaar. In de gemeente Epe alleen al zijn er meer dan 2000 jonge mantelzorgers.

Steunpunt Mantelzorg
De gemeente Epe wil de jonge mantelzorgers de steun en waardering geven die ze verdienen en vaak ook nodig hebben. Voor dit doel heeft de gemeente geld beschikbaar gesteld aan het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe. Daar kunnen jonge mantelzorgers informatie krijgen of een beroep doen op een cliëntondersteuner jonge mantelzorg of op een ervaringsmaatje. Ervaringsmaatjes zijn jongeren van 18 jaar of ouder die zelf jonge mantelzorger zijn geweest en nu graag maatje willen zijn voor een andere jonge mantelzorger. Wij zijn nog op zoek naar jongeren die ervaringsmaatje willen zijn. Verder regelt het steunpunt een mantelzorgwaardering en organiseert het bijna maandelijks een activiteit, zoals koken, bowlen, sporten.

Fundag en kamp in en rond de week van de jonge mantelzorgers.
In en rondom de Week van de jonge mantelzorger zijn er extra activiteiten: een Fundag en een driedaags kamp. In de week van de jonge mantelzorgers is er 8 juni een fundag georganiseerd voor jonge mantelzorgers van 8 tot 13 jaar. We gaan i.s.m. met Highfive Sports en de Steunpunten mantelzorg uit Apeldoorn en Voorst een actieve en creatieve dag organiseren. Deze dag is van 11.00 uur tot 16.00 uur. We beginnen met samen koken en eten en we hebben een mega-apenkooi en gaan het spel fortnite spelen in de gymzaal.

Voor jonge mantelzorgers van 13 t/m 23 jaar organiseren we van 21 juni 19.30 uur tot 23 juni 16.00 uur een kamp. Op dit kamp gaan we o.a. mountainbiken, is er een dans en rapworkshop, gaan we de stormbaan op en krijgen we een workshop kickboksen van Nederlands kampioen kickboksen Marvin Sansaar.

Informatie, aanmelden, afspraak maken
Voor meer informatie of een afspraak, om je aan te melden voor een activiteit of om iemand op te geven voor de mantelzorgwaardering (een bol.com-cadeaukaart van 20 euro) kun je terecht bij de cliëntondersteuner mantelzorg van het Steunpunt Mantelzorg bij Koppel-Swoe, bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag via 0578 – 676767 of 06 – 4092 4702 of via g.elskamp@koppelswoe.nl. U kunt tevens meer informatie vinden op onze website www.koppel-swoe.nl

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Kick-off JOGG Epe

6 september 2018
Op 28 augustus heeft de officiële start van JOGG Epe plaatsgevonden. Dit in samenwerking van RSG N.O.-Veluwe en Heel Epe Beweegt. Met de mooie en...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet