Ik, mijn kind en social media

Ik, mijn kind en social media

De snelle opkomst van social media vormt voor veel ouders en verzorgers een grote uitdaging. De jeugd deelt, communiceert en publiceert er intussen op los in de social media. Het levert hen sociale relaties en aandacht op, maar ook informatie en amusement. Soms gaat het daarbij ook goed mis.

We kennen allemaal de verhalen over dreigtweets, het cyberpesten, de toegenomen groepsdruk maar ook de ongemakkelijke contacten via social media. Hoe ga je hier als jongere, maar ook als ouder en verzorger, mee om?

De behoefte aan voorlichting voor vrouwen uit de Turkse gemeenschap in Vaassen, over bovenstaande thema’s kwam aan bod tijdens een gesprek tussen Fabienne Zoetbrood, sociaal werker bij Koppel en het vrouwenbestuur van de Sultan Ahmet Cami Moskee. De GGD Noord Oost Gelderland is benaderd om een voorlichtingsavond te verzorgen. Omdat het vrouwenbestuur het belangrijk vindt dat niet alleen de vrouwen, maar ook de meisjes uit de Turkse gemeenschap in Vaassen voorgelicht worden, wordt er een ‘Moeder/Dochter-avond’ georganiseerd. Deze avond vindt plaats op donderdag 21 april in de Moskee Sultan Ahmet Cami in Vaassen.

Het begin van de voorlichtingsavond over social media voor de moeders en dochters start gezamenlijk. Vervolgens zullen de meisjes in een andere ruimte van de Moskee voorgelicht worden door GGD- medewerker Stina Seegers. Zij gaat wat dieper in op het thema liefde, relaties, ongemakkelijke contacten en weerbaarheid.

Omdat een groot deel van de aanwezige moeders de Turkse taal het best en het meest frequent spreekt, is de voorlichting voor de moeders in het Turks. De communicatie in de Turkse taal zal zoals is gebleken uit eerdere ervaringen van Sunay Nuraydin, medewerker van de GGD Noord Oost Gelderland, het meest effectief zijn.

Voorlichtingsavond ik, mijn kind en social media

De voorlichtingsavond voor moeders en dochters (vanaf 12 jaar), in de Moskee Sultan Ahmet Cami aan de Woestijnweg 96 in Vaassen, begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Aan de avond zijn geen kosten verbonden. Ook moeders zonder dochter(s) en dochters zonder hun moeder zijn uiteraard welkom.

Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via:
Nurgül Gedik- Elvan (vrouwenbestuur Moskee Sultan Ahmet Cami): n-gedik@live.nl

Voor meer informatie:
Sunay Nuraydin (GGD NOG): s.nuraydin@ggdnog.nl / 088 4433232 of Fabienne Zoetbrood (Koppel) f.zoetbrood@koppelepe.nl 0578 676767

 
(c) Can Stock Photo

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet