Steunpunt mantelzorg is er voor alle mantelzorgers in de gemeente epe

Steunpunt mantelzorg is er voor alle mantelzorgers in de gemeente epe

Het structureel, onbetaald en vrijwillig zorgen voor iemand, die je kent en waar je om geeft én die jouw hulp nodig heeft, noemen we mantelzorg. Je kiest niet voor mantelzorg, het overkomt je. Mantelzorgers zijn mensen van alle leeftijden, die zorgen voor iemand uit hun omgeving die hulp nodig heeft.

Dat kan zijn voor een kind met een beperking, een ouder met Alzheimer, een zus met een verslaving etc. Regelmatig horen wij dat mensen zichzelf niet zien als mantelzorger. Zij vinden het normaal dat zij vrijwillig zorgen voor iemand uit hun (directe) omgeving waar zij van houden.

Cliëntondersteuning

De cliëntondersteuner van het Steunpunt mantelzorg kan jou ondersteunen in de vragen die dan op jouw pad komen. Dit kunnen vragen zijn rondom welzijn, zorg, wonen, financiën en vervoer. De cliëntondersteuner kan je bijvoorbeeld informatie geven over de instanties die hulp kunnen bieden en je doorverwijzen. Zo kan er bijvoorbeeld vervangende zorg geregeld worden. Of ondersteuning bij aanvragen voor de WMO en aanwezig zijn bij keukentafelgesprekken.

Bij mantelzorgers is het ook erg belangrijk dat ze goed voor zichzelf blijven zorgen. Ervaar je overbelasting? Wij kunnen je begeleiden en ondersteunen. Wij kunnen je in contact brengen met andere mantelzorgers.

Ontmoetingsbijeenkomsten

We organiseren ontmoetingsbijeenkomsten, waarbij je met mede mantelzorgers ervaringen kunt delen en tips kunt delen. Ook staan er regelmatig groeps- en voorlichtingsbijeenkomsten op het programma.

Iedere derde donderdag van de maand van 10.30 uur tot 12.00 uur is er een ontmoetingsbijeenkomst. De komende periode gaan we boksen onder begeleiding van NL Kampioen Marvin Sansaar, bespreken hoe het is als diegene waar je voor zorgt is veranderd, preventieve braintraining ervaren bij Fitnesscentrum Epe, bowlen in Emst en wandelen bij kasteel De Cannenburgh. Tijdens deze activiteiten gaan we uiteraard ook met elkaar in gesprek. De cliëntondersteuner mantelzorg is bij deze activiteiten aanwezig.

Jonge Mantelzorgers

Voor jonge mantelzorgers zijn er aparte maandelijks bijeenkomsten. Deze avonden worden er allerlei ontspannende activiteiten georganiseerd, zoals sport, spel en/of samen eten. Soms staan er grotere activiteiten op het programma, zoals een bezoek aan Flevo on Ice. Er vindt dit jaar uitbreiding plaats aan ondersteuning voor jonge mantelzorgers. Daarover later meer.

Mantelzorgwaardering

Voor de gemeente Epe organiseren we jaarlijks de Mantelzorgwaardering. Je kunt deze bij Steunpunt Mantelzorg aanvragen voor je mantelzorger of zelf aanvragen als je mantelzorger bent. De mantelzorgwaardering in de gemeente Epe is een financiële bijdrage van 100 euro.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het Steunpunt Mantelzorg of in contact komen met de cliëntondersteuner?

Neem dan contact op met de cliëntondersteuner mantelzorg, Gerrita Reumer. Zij is bereikbaar op werkdagen op telefoonnummer 0578-67 67 67 of 06-40 92 47 02. U kunt haar ook mailen g.reumer@koppelswoe.nl

Mantelzorgers zijn mensen van alle leeftijden, die zorgen voor iemand uit hun omgeving die hulp nodig heeft. In de gemeente Epe is er een steunpunt.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet