Overzicht Formulierenteam

Gerard en Bas: eerwaardig naar elkaar

Je zult als ondernemer maar jarenlang gebouwd hebben aan je eigen bedrijf dat uiteindelijk letterlijk in vlammen opgaat. Dan zit je in zak en as. Je zult als Epenaar maar altijd hard gewerkt hebben en dan ineens getroffen worden door een herseninfarct en een periode lang niet veel kunnen. Ook dan geldt ineens dezelfde uitdrukking: in zak en as zitten. Toch komen de twee werelden van Bas (voorheen Mohamed geheten) Tahiri en van Gerard Dijkstra een paar jaar geleden op bijzondere wijze bij elkaar. Ze ondersteunen elkaar letterlijk en figuurlijk. Ze pakken de zak op en ruimen de as. Ze helpen elkaar. En kijk eens waar dit duo mede door hun beider niet aflatende hulp nu staan.

Gerard Dijkstra herinnert zich het eerste contact met Bas nog goed. “Ik was vrijwilliger bij het Formulierenteam van Koppel-Swoe en kreeg het verzoek of ik een inwoner van Epe kon helpen met zijn administratie.” Gerard wordt geconfronteerd met een zeer gemotiveerde ondernemer. Iemand die ooit gevlucht is uit Afghanistan, maar inmiddels op indrukwekkende wijze zijn leven in en rondom Epe opgebouwd heeft. Toch zijn er schulden. Er is geen geld om boodschappen te doen, er is geen geld om de maandelijkse huur te voldoen. Er zijn stapels ongeopende brieven. “Ik maakte kennis met iemand die eigenlijk niet meer wist wat hij met zijn leven aan moest.”

Bas vertelt dat hij in de korte tijd dat hij in Nederland woont een goedlopend autobedrijf opbouwt. “Ik woonde in Epe en ik huurde een pand in Kampen. Ik verdiende goed, ik dacht dat ik alles goed geregeld had.”

Brand

Dan is daar die allesverwoestende brand in mei 2018. Op het industrieterrein waar ook Bas’ bedrijf zit. “De brand begon in een pand ernaast, maar het ging allemaal zo snel, ook mijn garage met te verkopen tweedehandse auto’s was niet meer te redden. Alles was weg: 47 auto’s, de vele autobanden die ik in opslag had. Alles. Toch had ik eerst niet erg veel zorgen. Ik was toch verzekerd?” Die verzekering is er inderdaad. Maar Bas blijkt verzekerd te zijn tegen alles, behálve tegen brandschade. “Ik snapte niets van die formulieren. Ik wist niet meer wat ik moest doen.” In een periode van slechts enkele maanden, stort zijn wereld in. “Ik had niets meer. Ik heb wekenlang geleefd van enkel droog brood en pakken jus d’orange.”

Hij krijgt contact met Ria Steentjes, coördinator van Het Formulierenteam van Koppel-Swoe. Ze vraagt aan Gerard, één van de vrijwilligers aldaar, om contact met Bas op te nemen. Eerstgenoemde vertelt daarover. “Ik sprak hem vaak. Ik heb hem met veel plezier geholpen. Er is een band ontstaan. Mijn vrouw Annemieke en ik hebben twee kinderen, maar Bas hoort er sindsdien ook bij. Hij voelt oprecht als familie.”

Bas krijgt zijn leven mede door Gerards hulp weer op orde. Dan gebeurt er iets dat het contact tussen Gerard en Bas nog meer geïntensiveerd heeft. “Ik had al een tijdje niets van Gerard gehoord en belde hem op. Hij vertelde dat hij in het ziekenhuis lag. Hij had een herseninfarct gehad.” Al bij de eerste mogelijkheid, bezoekt Bas hem in het ziekenhuis. “Ik wilde er voor hem zijn, zoals hij er ook voor mij was geweest.”

Wanneer Gerard na een maandenlange revalidatie weer naar huis kan, blijkt dat er diverse klussen zijn die hij samen met zijn vrouw niet meer kan doen. “We hebben daarom vaak de hulp ingeroepen die Bas aanbood, aangenomen. Ik hoefde maar te bellen of hij stond voor ons klaar. Twee jaar geleden hebben we zelfs samen de kerstboom versierd.” Bas lacht: “Ik snapte niets van die kerstboom. In Afghanistan is die traditie niet bekend.”

Sindsdien zet Bas zich in als taxichauffeur, maar doet hij ook vele klussen in en om het huis, zo vertelt Gerard. “Zo moest onze carport ooit eens afgebroken worden. En toen onze zeilboot verkocht werd, was hij een van de hulpen om hem perfect schoon te maken. En soms zit hij hier alleen om te praten. Omdat we elkaar gemist hebben.”

Gerard op zijn beurt, helpt Bas nog altijd op zakelijk gebied. “Hij wilde maanden geleden heel graag weer als eigen ondernemer aan de slag. We hebben samen een ondernemersplan uitgewerkt dat hij gebruikt om zijn nieuwe bedrijf op te starten.” Geen autogarage dit keer, want daar is veel startkapitaal voor nodig. Bas is tegenwoordig marktkoopman. Wekelijks verkoopt hij op vier verschillende markten telefoonaccessoires. “Maar ik ga ooit zeker nog weer een autobedrijf starten. Sleutelen aan auto’s is mijn passie. Dat doe ik al sinds ik 11 ben. In Afghanistan had ik ook jarenlang een autogarage. Ik hoop dat ook in Nederland weer te kunnen doen. Ik vind het leuk om te doen en ben er ook goed in.”

Niet Jan maar Bas

Tot slot vertelt Bas nog even over de bijzondere achtergrond achter zijn zeer Hollandse naam. “Ik woon in Nederland, ik voel me Nederlander, ik heb een Nederlands paspoort. Ik heb natuurlijk nog contact met mijn familie in Afghanistan. Maar door alles wat daar gebeurd is, zal ik nooit meer veilig kunnen terugkeren naar mijn geboorteland. Ik wil mijn oorspronkelijke naam dus ook niet meer gebruiken. Die doet me te veel denken aan alle nare dingen die daar gebeurd zijn. Ik vertelde dit een tijd geleden aan Gerard en Annemieke. Ik zei dat ik een échte Hollandse naam wilde. Jan, ofzo.”

Gerard en zijn vrouw vinden die naam totaal niet bij hem passen. Bas is een veel beter alternatief, zo concludeert het echtpaar. Sindsdien is dit de mooie nieuwe naam voor deze 36-jarige enthousiaste Epenaar. Dat blijkt helemaal wanneer je gaat speuren op internet. Die zoektocht leert namelijk dat Bas(tiaan) een verkorte vorm is van het Griekse woord Sebastiaan dat ‘eerwaardig’ betekent. Eigenlijk zegt dat exact iets over de dankbaarheid van Gerard richting Bas. En vice versa natuurlijk.

Meer weten?

Zou je ook als vrijwilliger aan de slag willen gaan bij het Formulierenteam? Neem dan contact op met Ria Steentjes via 06-28 14 98 36 of r.steentjes@koppelswoe.nl. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in de gemeente Epe? Bel of mail dan Suzanne Tuinman, via s.tuinman@koppelswoe.nl of 06-52 11 31 40. Of bekijk www.koppelswoe.nl/vrijwilligers-koppel-swoe of www.epedoet.nl.

Overzicht activiteiten jeugd zomer 2021

Ook in de zomervakantie (van 16 juli t/m 27 augustus 2021) organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand overzicht vind je op chronologische volgorde alle activiteiten voor kinderen en jongeren. Bij elke activiteit staat voor welke leeftijd en in welk dorp iets wordt georganiseerd. Voor de meeste activiteiten is aanmelden verplicht. 

Via onze online agenda vind je al onze activiteiten voor jong en oud deze zomer. Maak gebruik van de filters (kinderwerk en jongerenwerk), zodat je de activiteiten makkelijk kunt zien. Benieuwd naar wat we deze zomer organiseren voor volwassenen en ouderen? Bekijk dan de online agenda.

Activiteiten jeugd zomer 2021

De hele zomer jongerenavonden (12-23 jaar) in Emst en Vaassen:

Deze avonden zijn er om even tot rust te komen en je vrienden te ontmoeten. Je kan er gezellig een spelletje doen, tafeltennissen, gamen en chillen. Ook is er altijd ruimte voor een praatje met de jongerenwerkers.

 • Emst – Buurtpunt de Hezebrink – onder 18 jaar –  vrijdag van 18.30-20.00 uur
 • Emst – Buurtpunt de Hezebrink – 18+ –  dinsdag van 19.00-21.00 uur en vrijdag van 20.00-21.00 uur
 • Vaassen – Wijkgebouw Triton – maandag van 17.00-22.00 uur (inclusief samen eten),  woensdag van 19.30-21.30 uur en vrijdag van 17.00-22.00 uur (inclusief samen eten)
 • Vaassen – Wijkgebouw Balai Pusat – maandag en woensdag van 19.00-22.00 uur

Kijk in onze online agenda voor meer informatie. Selecteer bij het filter jongerenwerk en dan krijg je alle activiteiten op een rij.

3 augustus 2021 – Kindermiddag met waterpret (6-12 jaar) – Vaassen

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Dan hebben we bij Balai Pusat een dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur met waterpret voor jou in petto. Met natuurlijk een buikschuifbaan, waterballonnen en waterpistolen.  Deelname is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.

6 augustus 2021 – Surfen & suppen (12-24 jaar) in Elburg

Heb jij zin een actieve middag? Ga dan mee surfen of suppen op het Veluwemeer in Elburg! Op vrijdag 6 augustus starten we om 13.00 uur. Je kunt kiezen uit 1,5 uur windsurfen of 1,5 uur suppen. De activiteit is er voor alle jongeren uit de gemeente Epe tussen de 12 en 24 jaar. Er is plek voor maximaal 30 jongeren. Aanmelden kan tot en met 3 augustus door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Mocht vervoer een probleem zijn, dan kun je dit bij de aanmelding aangeven.

10 augustus 2021 – Kindermiddag met waterpret (6-12 jaar) – Epe

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Dan hebben we bij Buurtpunt de Burgerenk een dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur met waterpret voor jou in petto. Met natuurlijk een buikschuifbaan, waterballonnen en waterpistolen.  Deelname is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.

11-12 augustus 2021 – Mini camping voor jonge mantelzorgers (6-12 jaar) – Wenum-Wiesel

Heb jij als jonge mantelzorger ook zin in een slaapfeestje in de natuur? En ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Kom dan één nachtje met ons kamperen bij Buitenplaats de Poel. We starten met het opzetten van je eigen tent en daarna hebben wij een middag vol leuke activiteiten op het programma staan. Je bent van harte welkom op woensdag 11 augustus om 11.00 uur bij Buitenplaats de Poel. De mini-camping eindigt op donderdag 12 augustus om 11.00 uur.

Zien we jou daar? Aanmelden kan tot en met 10 augustus door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Wij hebben plek voor 10 kinderen, dus wacht niet te lang met aanmelden!

17 augustus 2021 – Kindermiddag met waterpret (6-12 jaar) – Emst

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Dan hebben we een dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur met waterpret voor jou in petto. Met natuurlijk een buikschuifbaan, waterballonnen en waterpistolen.  Deelname is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.

17 augustus 2021 – Sport & Spel (12-17 jaar) in Epe

Voor de jongeren van 12 t/m 17 jaar wordt deze leuke sportmiddag georganiseerd. Op het terrein van AV Cialfo worden diverse leuke sporten gedaan en onder andere wordt de nieuwe opblaasboarding van Heel Epe Beweegt ingezet. Kom je gezellig mee sporten? Entree is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

18 augustus 2021 – Sport & Spel (4-12 jaar) in Vaassen i.s.m. Ondernemersvereniging Vaassen

Samen met de ondernemersvereniging Vaassen organiseert Heel Epe Beweegt op 21 juli en 18 augustus twee sport & spelmiddagen op het Marktplein, in het centrum van Vaassen. Tijdens de middag worden diverse leuke en uitdagende spellen gedaan. Ouders worden door de ondernemersvereniging uitgenodigd om naar de Dorpsstraat te komen.

Aanmelden is verplicht en kan via: https://bit.ly/2UN7RqP

 

Al geweest en/of inschrijving gesloten

19 juli 2021 – Forel vissen bij ’t Smallert in Emst (12-23 jaar) 

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en kom jij uit de gemeente Epe? Kom dan op maandag 19 juli lekker ontspannen een middagje vissen met je vrienden. Vang hier mooie forellen en neem ze mee naar huis om vervolgens lekker op de bbq te gooien. Materiaal en visvoer wordt verzorgd. Vang jij de meeste vissen? Dan win je ook nog eens een leuke prijs! We hebben de hele vijver beschikbaar gesteld alleen voor de jeugd uit Epe tussen 12.30-17.00 uur. Je mag later komen of eerder weggaan.  Neem een lunch en wat drinken mee! Dit wordt gegarandeerd gezellig!

Inschrijven is verplicht en kan via deze link!

21 juli 2021 – Sport & Spel middag (4-12 jaar) in Vaassen i.s.m. Ondernemersvereniging Vaassen

Samen met de ondernemersvereniging Vaassen organiseert Heel Epe Beweegt op 21 juli en 18 augustus twee sport & spelmiddagen op het Marktplein, in het centrum van Vaassen. Tijdens de middag worden diverse leuke en uitdagende spellen gedaan. Ouders worden door de ondernemersvereniging uitgenodigd om naar de Dorpsstraat te komen.

Aanmelden is verplicht en kan via www.heelepebeweegt.nl:

24-30 juli – Talk ’n joy week voor kinderen van verslaafde ouders (8-18 jaar)

Vanuit Tactus wordt dit jaar voor 16e keer de Talk ’n joy week georganiseerd, speciaal voor kinderen van verslaafde ouders (of ouders die verslaafd zijn geweest). De week is van 24 t/m 30 juli en is voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar. De week staat in het teken van plezier maken, praten en verbinden. We hebben ieder jaar een bomvol programma met o.a. creatief, zwemmen, dagje uit, kampvuur maken, sporten en naar een pretpark. Daarnaast krijgen de kinderen de kans om te praten met een ervaringsdeskundige en zullen er ieder dag talkblokken zijn waarin verschillende thema’s worden besproken waarmee deze kinderen dagelijks te maken hebben.

We vragen een eigen bijdrage van €50,- per kind. De rest wordt betaald vanuit een subsidie van de gemeente. Opgeven kan via Jaimie Grouwe van Tactus via telefoonnummer 06-12903198 of via de mail j.grouwe@tactus.nl

28 juli 2021 – Waterskiën (12-23 jaar) bij Burnside Cable Park in Emst

Lekker het water op met deze te gekke sport: waterskiën en de gevorderden kunnen wakeboarden. Deelname is gratis voor jongeren uit de gemeente Epe van 12 t/m 23 jaar , dus waarom zou jij je niet inschrijven met je vrienden en vriendinnen om een te gekke middag te beleven. We hebben twee tijdsblokken gereserveerd bij Burnside Cablepark en het maximum aantal deelnemers per tijdsblok is 30 personen. Inschrijven is verplicht en kan hier en check dan ook even de spelregels.

28 juli 2021 – Sport & Spel (4-12 jaar) in Epe

Voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar wordt deze leuke sport en spelmiddag georganiseerd i.s.m. wijkvereniging Burgerenk. Op het grote veld naast buurtpunt De Burgerenk worden diverse leuke sport en spelactiviteiten gedaan. Onder andere wordt de nieuwe opblaasboarding van Heel Epe Beweegt ingezet. Entree is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

2 – 19 augustus – Zomerschool  (6-12 jaar) in Heerde/Epe

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die maximaal 4 jaar in Nederland wonen of die vanwege financiële redenen niet op vakantie kunnen, wordt de Zomerschool georganiseerd van maandag 2 augustus t/m donderdag 19 augustus 2021 op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30- 14.30 uur. Het zomerschoolprogramma staat voor:

 • Actief meedoen en zelf-ontdekkend leren;
 • Taalontwikkeling door spelenderwijs Nederlands te spreken, te schrijven en te lezen;
 • Nieuwe vriendschappen sluiten en sociale betrokkenheid vergroten door sport, spel en creativiteit!

De deelname aan de zomerschool is gratis en er wordt vervoer geregeld naar de verschillende locaties. Kijk voor meer informatie én het inschrijfformulier op: www.koppelswoe.nl/zomerschool-voor-kinderen-van-6-12-jaar

2-8 augustus 2021 – Fortnite week (t/m 23 jaar) – online

Fortnite, al jaren een populair spel voor jong en oud. Dit is jouw kans om je skills te laten zien in dit toernooi voor kinderen en jongeren t/m 23 jaar uit de gemeente Epe. We vragen je om in de week van 2 t/m 8 augustus foto’s te maken van de uitslagen van jouw drie  beste potjes en in te sturen via Discord. Ben jij de beste Fortnite speler van Epe?? Dan win je een paar airpods pro! Dus schrijf je hieronder in en pak je kans in Fortnite week van Koppel-Swoe. De week voorafgaand aan het toernooi ontvang je van ons meer informatie per mail.

Inschrijven is verplicht en kan via deze link.

 

Zomerschool voor kinderen van 6-12 jaar

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar organiseren we voor de vierde keer een drie weken durende Zomerschool van 2 t/m 19 augustus 2021. De zomerschool wordt uitgevoerd door Koppel-Swoe en STIP in opdracht van de gemeente Epe en de gemeente Heerde.

Voor wie?

De doelgroep voor deze Zomerschooleditie is dit jaar iets uitgebreid. Het programma is nog steeds voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

1. Kinderen met een niet-Nederlandse achtergrond

Meestal kunnen deze kinderen goed meekomen in het normale onderwijsprogramma. De ervaring leert echter ook dat tijdens de vakantieperiode de Nederlandse taal minder wordt gesproken.
Hierdoor heeft het kind bij aanvang van het nieuwe schooljaar soms moeite om deze weer vlot op te pakken. Tijdens de zomerschoolperiode is aandacht voor taalontwikkeling, doordat:

 • iedereen Nederlands spreekt;
 • we naar elkaar luisteren;
 • kinderen spelenderwijs schrijven en lezen.

Al deze vaardigheden zijn steeds gekoppeld aan sport, spel, creativiteit en cultuur.

2. Kinderen die opgroeien in gezinnen met een financiële achterstand

Tijdens de zes weken zomervakantie brengen deze kinderen hun tijd veelal door in de eigen woonomgeving. Hierdoor worden ze minder uitgedaagd om nieuwe dingen te onderzoeken, andere
kinderen te ontmoeten en avonturen te beleven. Het zomerschoolprogramma biedt deze kinderen een afwisselende tijdsbesteding met leeftijdgenoten.

3. Kinderen die even iets extra’s nodig hebben door de afgelopen coronatijd.

Niet voor alle kinderen is de coronatijd een makkelijke tijd geweest. Dit jaar is er ook ruimte voor kinderen die qua cognitieve ontwikkeling, sociaal emotioneel vlak (bijvoorbeeld zelfvertrouwen, faalangst) of qua leefstijl (voeding en bewegen) een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Wanneer?

De Zomerschool 2021 vindt plaats in de periode van maandag 2 augustus tot en met donderdag 19 augustus 2021 op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 – 14.30 uur.

Waar?

Dit jaar hebben we voor twee verschillende zomerschoollocaties gekozen:

 • Scouting Buys Ballot, Heerde (periode 2 – 12 augustus 2021)
 • Atletiekvereniging Cialfo, Epe (periode 16 – 19 augustus 2021)

Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van het vervoer van en naar de locaties. Opstappunten voor de bus zijn:

 • Vaassen – Bibliotheek
 • Emst – Hoofdweg (in overleg en indien nodig)
 • Epe – Bushalte Hoofdstraat (voor oude postkantoor)
 • Heerde – Aldi Supermarkt
 • Wapenveld – Hof van Cramer

Aanmelden

Interesse? Meld je kind met dit aanmeldformulier aan voor vrijdag 9 juli 2021. Dat kan door het ingevulde formulier (of een foto van het ingevulde formulier) te mailen naar Marleen Witteveen – m.witteveen@heerde.nl

Meer informatie?

In deze flyer vind je de informatie nog even op papier. Ken jij een kind voor wie die zomerschool interessant zou kunnen zijn? Help ons met werven door deze flyer door te sturen.

[INGEVULD] Vacature jr. sociaal werker Formulierenteam 

[INGEVULD]  In verband met uitbreiding van werkzaamheden van de Coördinator Formulierenteam zijn wij op zoek naar een junior sociaal werker voor deze dienst.

Het Formulierenteam biedt hulp en advies bij formulieren en financiën aan inwoners van de gemeente Epe. Het team bestaat uit een groep van ruim 20 enthousiaste vrijwilligers onder leiding van een coördinator. Vragen aan het Formulierenteam komen soms direct van inwoners, maar ook van organisaties waar we mee samenwerken. Na een intake gaat één van de vrijwilligers aan de slag met de hulpvraag.

bekijk ook onze andere vacatures

JUNIOR SOCIAAL WERKER FORMULIERENTEAM (12 uur p/w)

Je bent als junior sociaal werker onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor Welzijn en Kinderopvang in de gemeente Epe. Wij houden ons bezig met opvoeden, opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen, van jong tot oud, mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Koppel-Swoe is present in de wijken en buurten, werkt samen met vele partners en richt zich op preventie.

Taken & verantwoordelijkheden:

 • Het voeren van intakegesprekken met inwoners en het doorzetten van hulpvragen naar vrijwilligers;
 • Adequate registratie en opvolging in een online programma;
 • Voorbereiden van vrijwilligersbijeenkomsten, uitnodigen van gastsprekers, verzorgen van agenda en notulen;
 • Het actueel houden van het overzicht van regelingen en voorzieningen op het gebied van inkomensondersteuning en de verspreiding daarvan aan vrijwilligers;
 • Meewerken met andere voorkomende werkzaamheden, zoals: marketing, communicatie, doorontwikkeling van de dienst en koppeling aan andere interne diensten en externe samenwerkingspartners en vervangen coördinator bij afwezigheid.

 Persoonlijk profiel:

 • MBO/HBO werk- en denkniveau. Je hebt je opleiding net of nog niet lang geleden afgerond en hebt zin om hetgeen je geleerd hebt in de praktijk te brengen;
 • Mensgericht: je maakt makkelijk contacten hebt inlevingsvermogen;
 • Je kunt nauwkeurig en zelfstandig werken en bent goed in het organiseren van je eigen werkzaamheden;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlandse taal;
 • Handig met digitale werkomgevingen.

Wij bieden:

 • Een afwisselende functie als junior sociaal werker voor 12 uur per week in een organisatie die  maatschappelijk betrokken en volop in beweging is. Waar je samenwerkt met een sociaal werker met veel ervaring en je de kans en ruimte krijgt om je het vak van sociaal werker nog meer eigen te maken en te laten zien waar je kwaliteiten liggen.
 • De looptijd van de aanstelling is t/m december 2021 met de mogelijkheid tot verlenging. In onze organisatie starten we continu nieuwe projecten en diensten op, bij wederzijdse tevredenheid is er de mogelijkheid om je uren uit te breiden;
 • Werktijden in overleg;
 • Salariëringconform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening;
 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, een goede pensioenvoorziening, een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget;
 • Een combinatie met andere vacatures binnen Koppel-Swoe behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren op de functie van junior sociaal werker:

Herken je jezelf in het persoonlijk profiel en ben je enthousiast om bovengenoemde functie te vervullen, dan nodigen we je uit om vóór 5 juli 2021 jouw motivatiebrief inclusief C.V. naar Koppel-Swoe te sturen via personeelsadministratie@koppelswoe.nl onder vermelding van Vacature sociaal werker Formulierenteam. Op 13 juli 2021 voeren wij gesprekken.

Meer informatie

Meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure is op te vragen bij Ria Steentjes, telefonisch bereikbaar via het centrale nummer van Koppel-Swoe: 0578 676767 of via e-mail: r.steentjes@koppelswoe.nl. Meer informatie over onze organisatie vind je op www.koppelswoe.nl.

Het Formulierenteam van Koppel-Swoe helpt ook in de zomerperiode!

Heb je moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Ben je het overzicht over je geldzaken kwijt? Je bent niet de enige! Door de coronacrisis hebben veel mensen financiële zorgen. Gelukkig zijn er vrijwilligers van het Formulierenteam die kunnen helpen. De hulp is gratis. 

Voor juridische vragen is er het Juridisch spreekuur-Wetswinkel. De inloop-spreekuren gaan in september weer open, tot die tijd kan telefonisch een afspraak gemaakt worden.

Wacht niet met hulp vragen, hoe eerder hoe beter!

Je kunt contact opnemen door te bellen of mailen met Koppel-Swoe: 0578-676767, r.steentjes@koppelswoe.nl

Foto: Canstock

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Formulierenteam Koppel-Swoe

Woensdag 12 februari werd John Hollander door burgemeester Tom Horn benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

John kreeg sociale betrokkenheid van kleins af aan mee van zijn moeder. Hij ging als jongetje van de lagere school al op zijn fiets rond om kerstpakketjes rond te brengen. Heel zijn leven heeft John op verschillende plekken vrijwilligerswerk gedaan, waaronder vele jaren voor het Formulierenteam.

Hij zou de laatste zijn die vindt dat hij een lintje verdient, het past hem helemaal niet om in de belangstelling te staan.

In juni 2016 werd John getroffen door een herseninfarct. Samen met zijn vrouw Trudy heeft hij kei- en keihard gewerkt aan zijn herstel. Samen keken ze vooral naar mogelijkheden.

Tegen alle verwachting in meldde hij zich op een gegeven moment weer bij het Formulierenteam: kom maar op met nieuwe cliënten!

Dat was reden voor één van de andere vrijwilligers om John voor te dragen voor een onderscheiding, want hoe bijzonder is het dat hij in deze fase van zijn leven wederom koos om zijn energie in te zetten voor mensen die een steuntje nodig hebben.

De enorme kennis van John op alle gebieden rondom financiën en administratie was zo welkom in het Formulierenteam: John als vraagbaak voor menig collega-vrijwilliger.

Wanneer de coördinator in de maag zat met een lastige hulpvraag en die vervolgens uitgebreid beschreef aan John was de reactie meestal kort: stuur maar toe, komt goed.

En het kwam dan ook goed.

John heeft de keuze gemaakt om meer rust te krijgen en te stoppen met het Formulierenteam. Koppel-Swoe respecteert die keuze maar John gaat enorm gemist worden in het team!

 

 

Gebiedsregisseurs in de gemeente Epe

gebiedregisseurs in de gemeente Epe

© 2022 Media Magneet